Saltar apartados

Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

10/01/2018
La investigadora del IUFACyT Carolina Pascual, primera dona al capdavant del Col·legi Oficial d'Enginyers de Telecomunicació valencià

La investigadora del IUFACyT de la Universitat d'Alacant, Carolina Pascual, ha sigut nomenada recentment degana del Col·legi Oficial d'Enginyers de Telecomunicació de la Comunitat Valenciana, (COITCV), en substitució de Sergio Goterris que ha exercit el càrrec des de març de 2016.

18/12/2017
L'investigador del IUFACyT José Ángel Berná dissenya una app per a localitzar a persones desaparegudes en entorns sense cobertura de telefonia mòbil
L'investigador del IUFACyT José Ángel Berná ha desenvolupat una nova tecnologia que permet localitzar a persones accidentades en llocs remots on no existeix cobertura de telefonia mòbil i on la rapidesa en el rescat és essencial per a salvar vides.
13/11/2017
Investigadors del IUFACyT, a través del Projecte Europeu AHEAD dirigit en la UA per José Miguel Torrejón, participen en una "escola" de rajos X amb experts de prestigiosos centres de recerca europeus, d'USA i Japó

Amb l'objectiu de posar a la disposició de la Unió Europea les infraestructures dedicades a l'astrofísica de les altes energies i promoure el disseny de detectors per a implementar en observatoris espacials futurs com el telescopi Athena, la Universitat d'Alacant participa des de 2015 en el Projecte Europeu AHEAD (Integrated Activities for the High-Energy Astrophysics Domain).

18/10/2017
L'investigador del IUFACyT Adriano Camp Bagatin, ha format part de l'equip de l'Institut d'Astrofísica d'Andalusia que ha realitzat la troballa i que ha sigut publicat en la revista Nature
La revista Nature s'ha fet ressò en el seu últim nombre dels resultats del treball realitzat per l'equip liderat per José Luis Ortiz, de l'Institut d'Astrofísica d'Andalusia (IAA), sobre ocultacions d'estels per part d'objectes del sistema solar en el qual participa l'investigador de la Universitat d'Alacant, Adriano Campo Bagatin, de l'Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i a les Tecnologies.
15/06/2017
Seminaris de Doctorands del Programa de Doctorat de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies

El dimecres dia 5 de juliol tindrà lloc el seminari de doctorands del Programa de Doctorat de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies. Els seminaris començaran a les 10 h en la Sala de Juntes del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal.

Aquests seminaris corresponen a una de les activitats transversals obligatòries específiques del Programa de Doctorat

22/02/2017
Investigadors de les universitats d'Alacant i Pécs (Hongria) creen un dispositiu amb joc interactiu per a detectar l'ull vague

Investigadors del Grup d'Òptica i Percepció Visual (GOPV) de la Universitat d'Alacant i de la Universitat de Pécs (Hongria) han dissenyat un sistema, en format de joc interactiu, per a la detecció d'ambliopia o ull vague en xiquets i xiquetes basat en estímuls visuals tridimensionals en moviment.

09/01/2017
La investigadora del IUFACyT Inmaculada Pascual, triada "Fellow Member" de "The International Society for Optics and Photonics (SPIE)"

La Societat Internacional per a l'Òptica i la Fotònica (SPIE) ha triat "Fellow Member" la catedràtica d'Òptica de la UA i investigadora de l'IUFACyT, Inmaculada Pascual, en reconeixement a la seua experiència i assoliments professionals en el camp de l'òptica i la fotònica, i en particular per les seues contribucions en materials hologràfics, emmagatzematge òptic de la informació, òptica difractiva i òptica visual.

19/12/2016
Un investigador del IUFACyT, José Miguel Torrejón, ajuda a resoldre un enigma en "el veïnatge" del sistema solar

Tres astrònoms de Rússia, Alemanya i Espanya han resolt l'enigma pendent des de fa cinc dècades sobre l'origen de la radiació molt intensa de rajos X que emet Gamma Cas, un estel brillant pertanyent a la constel·lació de Casiopea i que pot veure's a simple vista en el cel.

16/12/2016
Investigadors del Grup d'Òptica i Percepció Visual del IUFACyT dissenyen la primera lent de suport escleral multifocal per a la compensació de la presbícia

Investigadors del Grup d'Òptica i Percepció Visual de l'IUFACyT, presenten un nou mètode d'adaptació que aconsegueix personalitzar al màxim la qualitat òptica de l'ull sense necessitat de passar un complex procés de proves.

24/10/2016
XV JORNADES DE DIVULGACION DE L'ASTRONOMIA

Jornades organitzades pel Grup d'Astronomia i Astrofísica del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal de la Universitat d'Alacant.

Es tracta d'una sèrie de 3 conferències divulgatives, gratuïtes i obertes a tot el públic que estiga interessat a conèixer més sobre l'astronomia, i estan programades per al 4, 11 i 18 de novembre a les 20:15 h en la Sala Miguel Hernandez de la Seu UA.

29/09/2016
Un investigador del IUFACyT, José Ángel Berná, desenvolupa una tecnologia per a emetre senyals de socors en entorns on no existeix cobertura de telefonia mòbil

El professor José Ángel Berná, investigador del IUFACyT, ha desenvolupat una nova tecnologia que permet a un smartphone emetre un senyal de socors i facilitar la ubicació exacta del dispositiu en entorns sense cobertura de telefonia mòbil. La proposta ha obtingut el segon premi Regió Comunitat Valenciana en l'edició 2016 del Concurs Europeu de Navegació Satelital (ESNC).

19/07/2016
Seminaris de Doctorands del Programa de Doctorat de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies, 27 i 28 de juliol de 2016

Els dies 27 i 28 de juliol tindran lloc els seminaris de doctorands del Programa de Doctorat de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies. Els seminaris començaran el dimecres 27 de juliol a les 10 h en la Sala de Juntes del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal.

Aquests seminaris corresponen a una de les activitats transversals obligatòries específiques del Programa de Doctorat

25/05/2016
L'investigador del IUFACyT, Augusto Beléndez, reivindica el paper de la Física en l'Avanç la la Humanitat en els premis de la RSEF

El catedràtic de Física Aplicada i investigador del IUFACyT, Augusto Beléndez Vázquez, ha rebut el premi Ensenyament i Divulgació de la Física, en la modalitat Ensenyament Universitari, que concedeix anualment la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF) i la Fundació BBVA (FBBVA)

12/05/2016
Investigador del GMECA participarà en l'el congrés "International Microwave Symposium" en San Francisco.

El membre del grup GMECA, Miguel Ángel Sánchez Soriano, assistirà i presentarà un treball científic en el congrés internacional International Microwave Symposium (http://www.ims2016.org/), que se celebrarà a San Francisco (EUA) del 22 al 27 de Maig. Aquest esdeveniment és el més important a nivell mundial en l'àmbit de l'enginyeria de microones. El programa cientificotècnic aborda els avanços en recerca i desenvolupament en radiofreqüència, microones, ones mil·limètriques i tecnologies dels terahertzs. Els 470 articles seleccionats (dels més de 1.000 articles enviats) seran presentats entre presentacions orals i interactives. Així mateix, unes 600 empreses relacionades amb les tecnologies de la radiofreqüència i microones exposaran els seus productes en la sala d'exhibició habilitada en el congrés. S'espera l'assistència d'unes 10.000 persones, entre enginyers, científics, expositors i agents governamentals.

14/04/2016
Cicle de conferències sobre astronomia

Dimarts que ve 19 d'abril, i dins del cicle de conferències sobre astronomia, el professor Adriano Camp Bagatín impartirà la conferència titulada "AIDA: UNA MISIÓN ESPACIAL PARA
PROTEGER A LA TIERRA". Tindrà lloc en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

24/02/2016
L'audiovisual "La llum que ens embolica" realitzat en la Universitat d'Alacant, finalista en l'I Premi de Periodisme "Fòrum Transfereix"

El treball, "La luz que nos envuelve", realitzat pel catedràtic de Física Aplicada de la Universitat d'Alacant, Augusto Beléndez Vázquez, ha resultat finalista en el I Premi de Periodisme 'Fòrum Transfereix' de Suport a la Divulgació Científica, Tecnològica i Innovadora.

24/02/2016
Investigadors del GHPO participaran en el congrés "SPIE Photonics Europe" a Brussel·les

Investigadors del GHPO participaran en aquest fòrum multidisciplinari on se cerca avançar en el desenvolupament de l'òptica i la fotònica en temes com metamaterials, nanofotònica, biofotònica, tecnologies quàntiques, sensors òptics, fibres fotòniques i tecnologies làser, entre uns altres. En particular participaran en el simposi "Optical Modelling and Design" en el qual tenen cabuda els temes sobre materials hologràfics, propagació de la llum en mitjans periòdics i emagatzament hologràfic de la informació, en els quals desenvolupen la seua activitat els membres del grup.

02/02/2016
Conferència "Los misterios de las ondas y la física cuántica"

Dijous que ve, 11 de febrer de 2016, i dins de les activitats del Mes Cultural de l'EPS, el professor Cristian Neipp López impartirà una conferència en el Saló d'Actes de l'Escola Politècnica I sobre els misteris de les ones i la física quàntica. Conferència amb un clar caràcter divulgatiu i per a tots els públics.

28/01/2016
Augusto Beléndez obté el premi "Ensenyament i Divulgació de la Física, Ensenyament Universitari" de la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF) i la Fundació BBVA

El Director de l'Institut de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies de la Universitat d'Alacant (IUFACyT), Augusto Beléndez Vázquez, ha sigut guardonat amb el premi de "Ensenyament i Divulgació de la Física, Ensenyament Universitari" que concedeix, cada any, la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF) juntament amb la Fundació BBVA (FBBVA).

15/01/2016
El Director del IUFACyT nomenat "Fellow Member" del "SPIE-The International Society for Optics and Photonics"

La Societat Internacional per a l'Òptica i la Fotònica (SPIE) ha nomenat "Fellow Member" al Director del IUFACyT, Augusto Beléndez, en reconeixement a la seua experiència i assoliments professionals en el camp de l'òptica i la fotònica, i en particular per les seues contribucions en el camp dels materials de registre holográfico, l'emmagatzematge òptic d'informació i l'òptica difractiva.

16/12/2015
Conferència "Los secretos de la Mecánica Cuántica",

El pròxim dia 17 de desembre de 2015 a les 20:00 h, el Dr. Cristian Neipp López, Catedràtic de Física Aplicada del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal de la Universitat d'Alacant i soci de la Secció Local d'Alacant de la RSEF, impartirà la conferència "Los secretos de la Mecánica Cuántica".

Aquesta conferència està organitzada per la Secció Local d'Alacant de la RSEF i tindrà lloc en la Seu Ciutat d'Alacant de la Universitat d'Alacant situada en l'Avinguda Ramón y Cajal 4 d'Alacant.

02/09/2015
"La luz que nos envuelve" en UAVideoTube

L'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar 2015 com a «Any Internacional de la Llum i de les Tecnologies basades en la Llum» per a posar de manifest el paper fonamental que exerceixen la llum i les seues tecnologies en totes les activitats humanes. Si només mirem al nostre voltant, podem comprovar que les nombroses aplicacions de la llum han revolucionat la societat a través de la ciència, l'enginyeria, l'arquitectura, la medicina, les comunicacions, la cultura, l'art i l'oci. Vídeo elaborat per Augusto Beléndez del Grup d'Holografia i Processament Òptic del IUFACyT.

22/07/2015
Augusto Beléndez premiat en el certamen "Ciència en Acció"

El catedràtic de la UA, Augusto Beléndez, ha sigut premiat en el certamen "Ciència en Acció" en la modalitat de "Treballs de divulgació científica. Mitjans de comunicació" per l'article publicat en la revista MÈTODE amb títol ""La unificación Electromagnética: 150 aniversario de las ecuaciones de Maxwell". Aquest treball ha rebut un esment d'honor del jurat.

Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies


Universitat d'Alacant
(Edifici Instituts Universitaris)
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9951

Fax: (+34) 96 590 9951

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464